Recht voor ú

Annulering reis

Annulering reis

We worden allemaal wel eens geconfronteerd met geplande reizen die worden geannuleerd of die we zelf moeten annuleren. Naast al het administratief werk dat hierbij komt kijken, stellen we ons voornamelijk de vraag hoe we de betaalde bedragen en gemaakte kosten kunnen recupereren. Ontvang ik een voucher of terugbetaling? Wordt er een omboeking voorgesteld? En wat als ik het niet eens ben met het voorstel van de reisorganisatie, accommodatie of vliegtuigmaatschappij?

De rechten die u heeft in geval van annulering van de reis is afhankelijk van verschillende factoren :

Type reis : is het een pakketreis, afzonderlijk geboekte vlucht of afzonderlijk geboekt verblijf?

Partij die de reis annuleert : annulering door de organisatie of annuleert door uzelf?

Reden van annulering : is er sprake van overmacht?

Verzekering : werd er een reis- of annulatieverzekering afgesloten ? (link maken met verwijzing naar pagina hierover)

Advox ontwikkelde met haar website www.travelcure.be een handige tool om u op eenvoudige wijze te informeren over de rechten die u heeft in uw specifieke situatie. Duid op onze website de juiste opties aan, vul uw gegevens in en ontvang per email gratis en vrijblijvend juridisch advies op maat.

Bovendien kan u nadien, indien u wenst, onze advocaten inschakelen om uw uitgaven te proberen recupereren. Wanneer het gewenste resultaat niet wordt bereikt, dienen er misschien juridische stappen en beslissingen te worden genomen om uw rechten te doen gelden. Er is namelijk een heleboel Belgische en Europese regelgeving die u als reiziger beschermt en voorziet in onder meer terugbetalingen en omboekingen. De discussies die ontstaan tussen u en de reisorganisatie, accommodatie of vliegtuigmaatschappij moeten worden uitgeklaard.

De begeleiding van Advox in dit soort dossiers begint veelal buiten de rechtbank. De reisorganisatie, accommodatie of vliegtuigmaatschappij zal in de eerste plaats op officiële wijze in gebreke worden gesteld. Advox treedt nadien in overleg om uw rechten volledig te vrijwaren en volgt het dossier nauwgezet voor u op. Dit betekent voor u, naast de juridische bijstand, ook een ontlasting van al het administratief werk. Enkel en alleen wanneer er geen oplossing kan worden bekomen, zal in overleg met u worden bekeken of het opstarten van een procedure voor de rechtbank een ernstige kans op slagen heeft.

Steeds vertrekken we vanuit uw concrete behoeften, die we grondig doorspreken: waar wil u naartoe, wat wil u bereiken? Onmiddellijk vragen we de nodige documenten op, toetsen deze behoeften aan de wettelijke haalbaarheid en stellen alzo een plan op, dat we u voorleggen en met u bespreken.

We bekijken uw dossier empathisch en tegelijk zakelijk (het heeft geen zin om uw beslissingen te laten leiden door heftige emoties).

We garanderen u hierbij:

  • Dat we eerlijk en helder communiceren. We betrekken u actief bij het dossier en zijn gemakkelijk aanspreekbaar en bereikbaar.
  • Dat u snel bij ons terecht kan en dat niets onnodig aansleept.
  • Dat we gespecialiseerd zijn en de nieuwste ontwikkelingen strikt opvolgen.
  • Dat we discreet zijn.

Onze aanpak overstijgt het strikt juridische en we nemen alle facetten van het probleem in handen.

Krachtig,  efficiënt, eerlijk en doelgericht.

zie ook: travelcure, reis-/annulatieverzekering.

 

Advox bekijkt uw dossier empathisch én zakelijk. We begeleiden u met een duidelijke en allesomvattende strategie, die we samen met u uittekenen. Krachtig, efficiënt, eerlijk en doelgericht. Kortom: Recht voor ú.'

Stel ons uw vraag

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.