Recht voor ú

Verzekeringen

U heeft schade geleden. Of u wordt aangesproken door iemand die beweert dat u aansprakelijk bent voor zijn of haar schade. U heeft een enorme troef in handen wanneer u dan beroep kan op uw verzekering om dit af te handelen. Onvermijdelijk komen dan de vragen. Hoelang zal het duren? Welke vergoeding zal ik krijgen? Ben ik in fout? Advox advocaten is als onafhankelijk kantoor de ideale partner om u te begeleiden. Hieronder bespreken we kort de meest voorkomende verzekeringspolissen. Uiteraard kan u rekenen op onze deskundige bijstand als u vragen hebt.

Rechtsbijstandsverzekering
Het nut van een goede rechtsbijstandsverzekering wordt al te vaak onderschat en daarbovenop komt nog dat vele mensen niet weten dat ze vaker en meer beroep kunnen doen op hun verzekering dan ze eerst hadden gedacht.

Zo heeft de meerderheid van de mensen die een autoverzekering heeft afgesloten, eveneens een rechtsbijstandsverzekering afgesloten. Deze verzekering komt tussen indien er sprake is van een geschil na een ongeval (discussie omtrent de aansprakelijkheid), maar ook als de verzekerde zich moet verantwoorden voor de rechtbank na een overtreding.

Het is dan ook belangrijk dat u bij het afsluiten van een verzekeringscontract steeds nagaat welke gevallen gedekt zijn door uw verzekering. Een goede rechtsbijstandsverzekering zal uw kosten dekken, zoals het ereloon van de advocaat en dat van andere deskundigen die moeten geraadpleegd worden. Denk maar aan een raadsdokter bij lichamelijke schade, een auto-expert indien de omstandigheden van het ongeval onduidelijk zijn of voor de bepaling van de schadecijfers, …

Indien u zich met een geschil aandient bij Advox advocaten zullen wij steeds voor u en met u nagaan of u verzekerd bent. Ook wanneer er geschillen zouden rijzen met de verzekeraar omtrent de dekking, kan u op ons rekenen. Uw dossier zal van begin tot einde correct worden behandeld bij Advox Advocaten.

 

Autoverzekering
Een autoverzekering is een verzekering die elke eigenaar verplicht dient te onderschrijven. Indien uw voertuig niet verzekerd is, riskeert u zeer zware sancties en zal u gedagvaard worden voor de politierechtbank.

Een autoverzekering zal tussenkomen bij een ongeval en zal eventuele schade aan derden (zowel materieel als lichamelijk) vergoeden als u in fout bent. Deze verzekering is dan ook belangrijk omdat de schade die voortvloeit uit een ongeval soms zéér hoog kan oplopen.

Het is ook mogelijk dat u een geschil heeft met uw autoverzekeraar. Dit kan voorvallen indien u uw voertuig bestuurde in dronken toestand, zonder het hebben van een geldig rijbewijs of zonder geldige keuring, … Dit wordt het verhaalsrecht van de verzekeraar genoemd: een verzekeraar kan aan derden betaalde kosten terugvorderen van de verzekerde of de verzekeringsnemer. Dit verhaalsrecht is wel aan strikte regels verbonden. Daarom is het belangrijk dat u een advocaat raadpleegt van zodra uw verzekeraar u inlicht over het eventueel uitoefenen van dit verhaalsrecht.

Advox advocaten is gekend met de kleine lettertjes van elke verzekeringsovereenkomst en kan u dan ook bijstaan bij dergelijke discussies. U kan er op rekenen dat uw dossier van begin tot einde correct zal worden behandeld bij Advox advocaten.

 

Verzekering privéleven – gezinspolis (familiale verzekering)
Een verzekering privéleven (of een familiale verzekering in de volksmond) is een verzekering die schade dekt die u (of uw huisgenoten of huisdieren) veroorzaakt aan een derde. De lichamelijke schade wordt door deze verzekering volledig gedekt, voor de materiële schade geldt meestal een vrijstelling van ongeveer 250,00 euro.

De familiale verzekering is een goedkope verzekering die meer dekt dan gedacht. Zo komt deze verzekering ook tussen als uw hond bijvoorbeeld een andere persoon bijt (verwijzing hondenbeet), of bij een ongeval waarbij u betrokken was met uw fiets/step/elektrische fiets/…, of wanneer uw kind bij een spelletje het raam van buren stukmaakt.

Bij een familiale verzekering heb je ook steeds de mogelijkheid om een dekking rechtsbijstand af te sluiten. Deze verzekering zal dekking verlenen voor juridische bijstand bij iedere discussie die kan rijzen en dekt de kosten van het ereloon van de advocaat, de procedurele kosten en kosten van eventuele experten (verwijzing rechtsbijstand).

Kortom: een familiale verzekering is geen overbodige luxe en kan u veel kopzorgen besparen. Advox advocaten is bekend met de kleine lettertjes van elke verzekeringsovereenkomst en kan u dan ook bijstaan. U kan er op rekenen dat uw dossier van begin tot einde correct zal worden behandeld bij Advox advocaten.

 

zie ook: lichamelijke schade, verkeersongeval, stormschade, schade door dieren, arbeidsongevallen, reis- of annulatieverzekering

Advox bekijkt uw dossier empathisch én zakelijk. We begeleiden u met een duidelijke en allesomvattende strategie, die we samen met u uittekenen. Krachtig, efficiënt, eerlijk en doelgericht. Kortom: Recht voor ú.'

Stel ons uw vraag

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.