Recht voor ú

Intrafamiliaal geweld

Geweld binnen gezin en familie komt regelmatig voor en in alle vormen: zowel fysiek (agressie, slagen, seksueel geweld) als psychisch (dominantie, vernederingen, ernstige vorm van narcisme, …) kan iemands integriteit zwaar worden aangetast.
Dit gooit de ‘veilige thuissituatie’ volledig overhoop: psychisch wordt zwaar geleden, vanzelfsprekende relaties vallen weg, soms komt een gezinslid in de gevangenis terecht, er is een grote financiële impact, enzovoort.

Daarnaast zijn er juridisch zware gevolgen, op familiaal vlak, maar ook op strafrechtelijk vlak. Familiaal moeten er beslissingen genomen worden over de kinderen, afzonderlijk wonen, financiële regelingen en indien van toepassing de verdeling van het gezamenlijk vermogen. Voor de strafrechtbank kunnen slachtoffers vragen om hun schade vergoed te zien of moeten vermeende daders verdedigd worden.

Het kan ook gebeuren dat u, al dan niet onterecht, beschuldigd wordt van een geweldmisdrijf. Zowel op strafrechtelijk als familiaal vlak vereist dit een doordachte aanpak: kan u de kinderen blijven zien, welke accenten moeten gelegd worden in het strafonderzoek, moet u verhuizen?

Voor ons vormen alle juridische gevolgen van intrafamiliaal geweld één geheel. Strategische beslissingen op strafgebied hebben een impact op het familiale en omgekeerd. Daarom biedt onze specialisatie in beide domeinen een grote meerwaarde.

We behandelen ook geweldmisdrijven buiten de familiale sfeer: slagen en verwondingen, gevechten, …

We garanderen u bij dit alles:

  • Dat we eerlijk en helder communiceren. We betrekken u actief bij het dossier en zijn gemakkelijk aanspreekbaar en bereikbaar.
  • Dat u snel bij ons terecht kan en dat niets onnodig aansleept.
  • Dat we gespecialiseerd zijn en de nieuwste ontwikkelingen op de voet volgen.
  • Dat we discreet zijn.

We bekijken uw dossier empathisch en tegelijk zakelijk. We begeleiden u door dit uiterst moeilijke verhaal met een duidelijke allesomvattende strategie, die we samen met u uittekenen.

Onze aanpak overstijgt daarnaast het strikt juridische. Waar nodig (en op uw vraag) hebben we experten ter beschikking: psychologen/therapeuten, medische deskundigen, …

We overleggen samen met hen en optimaliseren zo de aanpak van uw dossiers. Zo nemen we alle facetten van het probleem in handen.

Zie ook: verdachte & slachtoffer, verdachte, slachtoffer, scheiding

Advox bekijkt uw dossier empathisch én zakelijk. We begeleiden u met een duidelijke en allesomvattende strategie, die we samen met u uittekenen. Krachtig, efficiënt, eerlijk en doelgericht. Kortom: Recht voor ú.'

Stel ons uw vraag

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.