Recht voor ú

Nalatenschap

We staan u bij wanneer na overlijden discussie ontstaat omtrent de verdeling van de nalatenschap (zie hieronder) maar ook bij de planning van de verdeling van uw vermogen na uw overlijden (zie successieplanning)

Onenigheid tussen erfgenamen over de verdeling van de erfenis is meestal mentaal slopend en juridisch ingewikkeld. Wij werken doelgericht, empathisch en toch zakelijk.

We zijn vertrouwd met verdelingen van grote vermogens en vennootschappen en we verliezen de toekomst van de onderneming na het overlijden niet uit het oog.

Steeds vertrekken we vanuit uw concrete behoeften die we grondig doorspreken. We luisteren daarbij naar wat u wil bereiken. We toetsen uw behoeften aan de wettelijke haalbaarheid en stellen aan de hand daarvan een plan op dat u we u voorleggen en met u bespreken. Bij een dergelijk plan houden we steeds rekening met volgende zaken:

  • Wat zijn de concrete doelstellingen (bijvoorbeeld u wil het bedrijf van uw overleden moeder verderzetten, u wil dat een testament gerespecteerd wordt, … )
  • Welke strategie passen we toe? Gaan we naar een bemiddeling, onderhandeling of procederen we?

We garanderen u hierbij:

  • Dat we bloedeerlijk en helder communiceren. We betrekken u actief bij het dossier en zijn gemakkelijk aanspreekbaar en bereikbaar.
  • Dat u snel bij ons terecht kan en niets onnodig aansleept.
  • Dat we gespecialiseerd zijn en de nieuwste ontwikkelingen op de voet volgen.
  • Dat we discreet zijn.

Onze aanpak overstijgt daarnaast het strikt juridische. Waar nodig (en op Uw vraag) hebben we experten ter beschikking: psychologen/therapeuten, schatters van onroerende en waardevolle roerende goederen, accountants en bedrijfsrevisoren, makelaars, medische deskundigen, …

We overleggen samen met hen en optimaliseren zo de aanpak van uw dossiers. Zo nemen we alle facetten van het probleem in handen.

Zie ook: verdeling van vermogen, successieplanning / aangiften nalatenschap, zorgkaft

Advox bekijkt uw dossier empathisch én zakelijk. We begeleiden u met een duidelijke en allesomvattende strategie, die we samen met u uittekenen. Krachtig, efficiënt, eerlijk en doelgericht. Kortom: Recht voor ú.'

Stel ons uw vraag

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.