Recht voor ú

Reis- of annulatieverzekering

Reis- of annulatieverzekering

We worden allemaal wel eens geconfronteerd met bepaalde problemen, die verbonden zijn aan reizen (annulering, een ongeval op reis, problemen met een huurwagen, schade aan bagage, …). Indien er een reisverzekering en/of annulatieverzekering door u werd afgesloten voor uw vertrek, dan kan het zijn dat de verzekering hiervoor tussenkomt.

Of de verzekeringsmaatschappij al dan niet dekking verleent en voor welk bedrag, is afhankelijk van uw specifieke polisvoorwaarden :

 • het verzekerd risico / de dekking : waarvoor bent u verzekerd ?
 • de uitsluitingen : wat is er niet verzekerd ?
 • de verzekerde som : voor welk bedrag bent u verzekerd ?
 • franchise : is er een vrijstelling/franchise van toepassing die u zelf moet betalen ?
 • verzekerde personen : wie is er verzekerd ?

Wanneer de verzekeringsmaatschappij weigert om in dekking te voorzien, dienen er juridische stappen en beslissingen te worden genomen om uw rechten te doen gelden. De discussies die ontstaan tussen u de verzekeringsmaatschappij moeten worden uitgeklaard.

Advox zal in de eerste plaats uw polis grondig bestuderen en analyseren welke rechten u net heeft. De begeleiding van Advox in dit soort dossiers begint veelal buiten de rechtbank. De verzekeringsmaatschappij zal op officiële wijze in gebreke worden gesteld.

Advox treedt nadien in overleg om uw rechten volledig te vrijwaren en volgt het dossier nauwgezet voor u op. Dit betekent voor u, naast de juridische bijstand, ook een ontlasting van al het administratief werk. Enkel en alleen wanneer er geen oplossing kan worden bekomen, zal in overleg met u worden bekeken of het opstarten van een procedure voor de rechtbank een ernstige kans op slagen heeft.

Steeds vertrekken we vanuit uw concrete behoeften, die we grondig doorspreken: waar wil u naartoe, wat wil u bereiken? Onmiddellijk vragen we de nodige documenten op, toetsen deze behoeften aan de wettelijke haalbaarheid en stellen alzo een plan op, dat we u voorleggen en met u bespreken. We bekijken één en ander empathisch maar zakelijk.

We garanderen u hierbij:

 • dat we eerlijk en helder communiceren. We betrekken u actief bij het dossier en zijn gemakkelijk aanspreekbaar en bereikbaar;
 • dat u snel bij ons terecht kan en niets onnodig aansleept;
 • dat we gespecialiseerd zijn en de nieuwste ontwikkelingen strikt opvolgen;
 • dat we discreet zijn.

Onze aanpak overstijgt het strikt juridische en we nemen alle facetten van het probleem in handen.

Krachtig, efficiënt, eerlijk en doelgericht.

zie ook: reis- / vluchtannulatievertraging vlucht, travelcure.

 

Advox bekijkt uw dossier empathisch én zakelijk. We begeleiden u met een duidelijke en allesomvattende strategie, die we samen met u uittekenen. Krachtig, efficiënt, eerlijk en doelgericht. Kortom: Recht voor ú.'

Stel ons uw vraag

 • Sleep bestanden hierheen of
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.