Recht voor ú

Zedenmisdrijven

Onnodig te zeggen welke immense impact een zedenmisdrijf heeft. Meestal vindt deze plaats in de familiale kring waardoor deze ‘veilige thuissituatie’ volledig overhoop wordt gehaald: psychisch wordt zwaar geleden, vanzelfsprekende relaties vallen weg, meermaals komt een gezinslid in de gevangenis terecht, er is een grote financiële impact, enzovoort.

Daarnaast zijn er juridisch grote gevolgen, niet alleen op familiaal vlak, maar ook strafrechtelijk. Familiaal dienen er beslissingen te komen over de kinderen, afzonderlijk wonen, financiële regelingen en indien van toepassing de verdeling van het gezamenlijk vermogen. Voor de strafrechtbank kunnen slachtoffers vragen om hun schade vergoed te zien, of moeten vermeende daders verdedigd worden.

Het kan ook gebeuren dat u, al dan niet onterecht, beschuldigd wordt van een zedenmisdrijf. Zowel op strafrechtelijk als familiaal vlak vereist dit een doordachte aanpak: kan u de kinderen blijven zien, welke accenten moeten gelegd worden in het strafonderzoek, moet u verhuizen?

Voor ons vormen alle juridische gevolgen van een zedenmisdrijf één geheel. Strategische beslissingen op strafgebied hebben een impact op het familiale en omgekeerd. Onze specialisatie in beide domeinen biedt juist daarom een grote meerwaarde.

Daarnaast behandelen we ook seksuele misdrijven buiten de familiale sfeer: ongewenste aanrakingen en verkrachtingen, verspreiding van verboden beelden op internet, …

We garanderen u bij dit alles:

  • Dat we eerlijk en helder communiceren. We betrekken u actief bij het dossier en zijn gemakkelijk aanspreekbaar en bereikbaar.
  • Dat u snel bij ons terecht kan en dat niets onnodig aansleept.
  • Dat we gespecialiseerd zijn en de nieuwste ontwikkelingen op de voet volgen.
  • Dat we discreet zijn.

We bekijken uw dossier empathisch en tegelijk zakelijk. We begeleiden u door dit uiterst moeilijke verhaal met een duidelijke en allesomvattende strategie, die we samen met u uittekenen.

Onze aanpak overstijgt daarnaast het strikt juridische. Waar nodig (en op uw vraag) hebben we experten ter beschikking: psychologen/therapeuten, medische deskundigen, …

We overleggen samen met hen en optimaliseren zo de aanpak van uw dossiers. Zo nemen we alle facetten van het probleem in handen.

Zie ook: verdachte & slachtoffer, verdachte, slachtoffer, scheiding

Advox bekijkt uw dossier empathisch én zakelijk. We begeleiden u met een duidelijke en allesomvattende strategie, die we samen met u uittekenen. Krachtig, efficiënt, eerlijk en doelgericht. Kortom: Recht voor ú.'

Stel ons uw vraag

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.